A logisztikai cégek és partnerek kiválasztását gyakran hajlamosak kizárólag az árra alapozni a vállalkozások. Érdemes azonban tudni, hogy a logisztikai cégek szolgáltatásai között rengeteg különbség van. Könnyen több kárt okozhat a legolcsóbb szolgáltató választása, mint amennyi megtakarítást el lehet érni a piaci ár alatt végzett szolgáltatással. A Szinker International mai blogbejegyzésében a legfontosabb szempontokat vesszük sorra, amelyeket mindenképp mérlegelni kell a logisztikai cégek kiválasztása során.

1. Legyen múltja a logisztikai cégnek

Számtalan olyan vállalkozással találkozni, amelyek túlvállalják magukat vagy egyszerűen a jószándék ellenére se képesek teljesíteni a megrendelői igényeket. Amennyiben hosszú távú, megbízható partnert keres, érdemes a logisztikai cégek közül azt választani, amelyik fel tud mutatni legalább néhány év stabil és megbízható működést.

Gyakran a logisztikai kihívások során nem elég a kreatív gondolkodás, hiszen hatalmas szükség van a gyakorlati tapasztalatokra is.

2. Logisztikai cégek saját flottával

A logisztikai cégek között talán úgy lehet a legkönnyebben különbséget tenni, ha megismerjük a saját flotta méretét. Sokan ugyanis mindössze néhány kamionnal és egy kisebb alvállalkozói körrel dolgoznak együtt. A kisebb flotta pedig gyakran eredményez túlhajszoltságot, túlvállalást és akár meg is meghiúsulhat a teljesítés egy-egy váratlan helyzet esetében. A Szinker International például több mint 30 teherautóval és kamionnal rendelkezik, így nem okoz problémát, ha szerízbe kell küldeni néhány járművet.

3. A logisztikai cégek munkavállalóinak száma

Hasznos lehet az is, ha megkérdezi az ajánlatkérés során a munkavállalói létszámot is. Kényelmessé teszi a vállalkozása életét, ha olyan céget választ, amelyik nem csak képzett nemzetközi teherautó sofőrökkel rendelkezik, hanem a háttérszemélyzet is támogatni tudja a közös munkát. Ez biztosítja, hogy gördülékenyen működjön a számlázás, a különböző adminisztratív feladatok és rugalmasan alkalmazkodjon a logisztikai cég az Ön igényeihez. A Szinkernél például 40 munkavállaló áll az ügyfelek szolgálatában.

4. Stabil pénzügyek

Egy-egy vállalkozás életében mindig adódnak olyan előre nem látható események, amelyek nagyobb kiadást tesznek szükségessé. Ilyenkor azonban sokat segíthet, ha van egy stabil pénzügyi háttér, ami biztosítja a fennakadás mentes működést. A Szinkernél 25 éve folyamatosan a stabil működést valljuk fő értéknek: a növekedésnél is fontosabbnak tartjuk jelenlegi ügyfeleink magas színvonalú kiszolgálását.

5. Logisztikai cégek ISO tanúsítvánnyal

A logisztikai cégeknek számtalan követelménynek kell megfelelniük: kötelező biztosítások, a géppark állandó karbantartása, a munkavállalók képzése csak néhány ezek között. Fontos azonban az is, hogy a minőségbiztosítási követelmények betartására is maradjon energiája a cégnek. Érdemes például megkérdezni az alvállalkozó jelölttől, hogy megszerezte-e már az ISO 9001 tanúsítványt.

Reméljük, hogy ezzel az írással is hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy a logisztikai cégek közül a lehető legjobban válasszon. Fontosnak tartjuk azonban a személyes kapcsolatot és a bizalmi együttműködést is. Amennyiben szeretne megismerkedni velünk, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal ide kattintva!