A logisztikai cégeknek tisztában kell lenniük a vállalkozást érintő legújabb kihívásokkal és lehetőséggekkel. Sajnos a logisztikai híroldalak mennyisége elég alacsony és a minősége is rendkívül változó. A mai bejegyzésben összeszedtünk négy hasznos magyar nyelvű logisztikai oldalt (magazint, logosztikai blogot vagy híroldalt), ahonnan érdemes a szakmabelieknek tájékozódnia. Továbbá bemutatjuk a kedvenc külföldi hírportálunkat is.

Logisztika.com hírportál

A logisztikai hírek talán legjobb forrása jelenleg Magyarországon a logisztika.com hírportál. Az oldalon rendszeresen jelennek meg hírek, a szerkesztés állandó, a megjelenő cikkek pedig legtöbbször hitelesek. Az oldalon ráadásul nem csak a megszokott hírekről és eseményekről lehet tájékozódni: a pályázati lehetőségeket és a jogszabályi változásokat is folyamatosan nyomon követik. Külön előnyös, hogy a laikusok is könnyedén tudnak tájékozódni ezen az oldalon, mivel egy logisztikai szótár segítségével bemutatják az alapvető fogalmakat, rövidítéseket is.

További információ: logisztika.com

Magyar Logisztika

A Magyar Logisztika portált és magazint szintén rendszeres tartalmak jellemzik. Az oldalt külön érdekessé teszi, hogy kiemelten foglalkoznak a fenntarthatóság és a vállalati felelősségvállalás kérdéskörével. Hiányérzet lehet ugyanakkor, hogy az általános hírek és események túlzottan előtérben vannak, így részletesebb beszámolókat és magazinos cikkeket ritkábban láthatunk. Ettől függetlenül erősen ajánlott minden logisztikai szakembernek.

További információ: http://www.magyar-logisztika.hu/

MLBKT logisztikai hírek oldala

Az MLBKT oldala továrra is meglehetőség rendszeresen frissül, bár tartalmában és terjedelmében elmarad a korábbi két magazintól. Nem véletlen, a MLBKT egy nonprofit szakmai egyesület: Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság néven üzemelnek 1991 óta. A hírek közzététele mellett érdekes és hasznos képzéseket és konferenciákat szerveznek, gyakran egyetemi szinten is együttműködve. Az egyesület egyik fontos értéke, hogy azokat a vezetőket és döntéshozókat vonják be az társaságba, akik valóban részei a piaci folyamatoknak és mindent tudnak a logisztika szakmát érő kihívásokról.

További információ: https://logisztika.hu

Transpack magazin

A Transpack magazin egy nyomtatott kiadvány online is elérhető hírekkel. Tartalmában és méretében ugyan elmarad a korábban említett oldalaktól, de érdemes ide is ellátogatni néha. A magazin nyomtatott változata egyike a rendkívül alacsony számú magyar nyelven elréhető szaklapnak a piacon.

További információ: http://www.transpack.hu

Forbes Logisztika

A magyar nyelvű híroldalak sorában ugyan kilóg, de minőségében azokat magasan felülmúlja a Forbes logisztika és szállítmányozás része. Itt elsősorban nemzetközi trendekkel és a legújabb innovációkkal lehet ismerkedni magazinos cikkekben. Olyan újításokról lehet itt olvasni, amelyek évekkel a kelet-európai bevezetésük előtt állnak. Hátránya talán, hogy túlsúlyban vannak a tengerentúli hírek, az európai trendekkel ritkábban foglalkoznak.

További információ: https://www.forbes.com/logistics-transportation/